Saturday, August 29, 2009

Ikrar Jalan Raya sempena 09-09-09 MUFORS (Malaysian Unite For Road Safety)

masih ingat tak masa zaman sekolah dulu setiap isnin kalau masa perhimpunan pagi kita semua kena berikrar......Ikrar Rukun Negara...masih ingat ker?ke dah lupa..hehe..

whose masih ingat lagi sebab whose masa sekolah dulu pernah mengetuai bacaan ikrar...tu la pasal masih ingat...:wink:
ceritanya macam ini...sempena 09-09-09 MUFORS (Malaysian Unite For Road Safety), maka telah dilancarkan sebuah laman web beralamat kan...http://www.090909.org.my . tujuan penubuhan laman web ini adalah untuk menyemarakkan lagi kempen Keselamatan Jalan Raya.. jadi sebagai tanda menyokong kempen ini kita haruslan membuat ikrar tentang apa yang kita rasakan tabiat buruk kita sewaktu di jalan raya yang perlu diubah...

bak kata pepatah 'Biasakan yang betul, betulkan yang biasa'..lebih kurang begitulah...

Ikrar yang hendak kita buat boleh disampaikan dalam tiga bentuk sama ada secara :
teks

foto

video
Bagi insan seperti whose yang tak berapa kreatif, so whose wat ikrar dalam bentuk teks je...whose tahu rakan2 blogger mesti lebih kreatif kan...so, lehla wat ikrar dalam bentuk foto dan video...bikin gempak sikit...hehe..
whose ada sediakan beberapa langkah untuk wat ikrar : :reading:
1. pergi ke lawan web ini ... Malaysian Unite For Road Safety

2. pilih bentuk apa yang yang korang nak wat ikrar :

3. ikut arahan seperti yang tertera di laman web tersebut..

4. Sebarkan kepada rakan-rakan tak kira la blogger ker, kaki friendster ker, kaki myspace ker, kaki facebook ker...yang penting pandai menggunakan internet...sebabnya adalah sasaran dorang adalah untuk mengumpul 250,000 ikrar menjelang 09-09-09...jadi takkan kita tak sudi untuk membantu...tul tak?

5. Selamat berikrar !!!!!

Post a Comment

Followers

Follow by Email

Ini Link saya

belog saya

Popular Posts

FEEDJIT Live Traffic Feed