Monday, July 27, 2009

Kuih Tradisional untuk dipamerkan sahaja

Bunyinyer pelikkan...kenapa tak dijual...tapi hanya untuk dipamerkan..tapi itulah hakikatnya..tak sanggup whose untuk menjual hasil seni murid-murid yang whose sayangi...penat2 mereka membuat whose nak menjualnyer pulak...tak sampai hati..lagipun mana la ada pembeli...:pompom:

Buat pengetahuan semua kuih tradisional yang whose pamerkan ini merupakan hasil sentuhan murid-murid tahun 4.
Semasa subjek sivik dan kewarganegaraan whose telah memberi peluang kepada murid-murid untuk menonjolkan bakat masing-masing dalam mengadun plastesin.

whose mendapat idea untuk membuat kuih2 tradisional ini daripada rakan whose kelas 8B semasa sesi kelas mikro...idea tersebut sangat menarik dan whose ingin sangat melihat hasilnya apabila budak2 yang membuatnya. dan sekarang seperti yang anda semua dapat lihat, inilah hasilnya..cane? boleh tahankan....:laugh:

karipap

maruku

thosai

10 comments:

dr_wahida said...

karipap nampak real.
kreatif bebudak skang ni.

lea said...

comelnya kuih2 tue
pandai diorg buat
hehe

zimie said...

woi..mcm ciplak idea org jer nih..
zimie dulu g obsev student zimie yg ngaja kat klang tu..dia pun sama suh budak2 buat kuih pakai tanah liat..
zimie ckp kt student tu "bagus..cuma kalo nak lagi real, bawa makanan tu skali..leh bg sy mkn"..
hmm...kreatif jugak cikgu2 zman skrg ek..
suh budak hasilkn sndri mknn tu
spya diorg apreciate mknn yg ada kt Malaysia ni
nyesal lak zimie jd lecturer..
kalo x, leh gak zimie ajar student zimie wat cmtu..

skrg ni, jd pensyarah, zimie hnya mampu mlihat student zimie ngaja budak2 jer..
huhu..

ken_Tank91 said...

bleh tahan dorang wat ae...
ada bakat jadi usahawan berjaya..

aku rasa dorang ney mesti lagi kreatif dari mak2 kat umah 2...
sampai maruku pun warna hijau...huhuhu

iQrAm~fiEzA said...

actually whose..i rasa u mmg bagus..kratif.inovatif.cemerlang dan temberang..haha..lawa r k kuih tu..agak2 kalo kita buka bisnes kuih kat psr mlm,sure dpt beli persona kn?..u x nk buka tempahan kuih raya k?gaji buruh u jgn risau..budak-budak kan ada.lg pun,keadaan ekonomi kita semakin stabil.Graf lekuk semakin meningkat dimana permintaan melebihi penawaran.jadi,masa inilah anda patut melabur whose.
fikir2kan ya..selamat beramal dr -pakar ekonomi merangkap ank angkt en,tajul-

cik intanurulfateha said...

.mne de maruku kaler ijau :P

zimie said...

whose...aku rasa aku da tau sape yg antipersona tu...huh! aku tau dah...bajet kelisa dia jela yg cool..persona aku x cool ke??? huhu!

Qaseh said...

karipap hangus,..heheh..
kreatif gak..
akk pon lom tentu dapat pintal...hik

Anonymous said...

erk..ingatkan btul2 punyer kuih

FANA said...

la dari plastesin rupenya

Followers

Follow by Email

Ini Link saya

belog saya

Popular Posts

FEEDJIT Live Traffic Feed