Tuesday, February 10, 2009

Orbing Ball

Dah sampai pun di Malaysia.....
  • Nama jenamanya, Zorbing Ball ialah bola plastik besar berisi angin seberat 120 kilogram yang ditolak dari atas lereng bukit atau cerun.
  • Mempunyai dua versi iaitu versi kering (tanpa air) dan basah (dengan air dimasukkan ke dalam bola).
  • Boleh memuatkan dua peserta dilengkapi dengan tali pinggang keselamatan, pemegang tangan serta pemegang kaki seakan selipar.
  • Untuk memasuki Orbing Ball, peserta perlu berlari dan terbang bagi memboloskan diri melalui dua pintu berbentuk bulat di kiri kanan bola berkenaan.

Untuk maklumat lanjut : Welcome to GAC dan Zorb Ball Malaysia

6 comments:

prasasti_puteri said...

~macam best jer...!~
~pernah cuba ke?~
~dulu slalu tgk kat tv je...~

Hanis said...

wahhh...
kena cuba nie..
gerenti lepas masuk 'orbing ball' jd abnormal jap..
hahaha..

zimie said...

whose, teringin pulak sy mencuba orbing ball ni..cuma, buat masa sekarang, saya tiada teman untuk dibawa bersama.mungkin apabila whose lapang nanti, kita boleh luangkan masa bersama-sama untuk bermain orbing ball ini.

Naz said...

aku ada tengok omputeh maen mender ni kat tv. siap pasang kamera dlm bola gergasi tu. mencabar dan menguji pemahaman fizik kita. graviti, kelajuan, dan mengawal emosi disatukn untuk mengawal permainan ni.

cuitnazz said...

Skali tengok cam best jer... tp kalu masuk dlm tu tak pening ker? kang bergolek2, kluar kepala kemik2 lak.. hik hik

zimie said...

bila kiter nak main benda ni whose?
jom la...zimie boring ni..
tesis da siap, x tau plak nak wat pe

Followers

Follow by Email

Ini Link saya

belog saya

Popular Posts

FEEDJIT Live Traffic Feed