Friday, July 19, 2013

Persepsi nikah di Malaysia dan kritikan yang bakal diterima

Al kisah persepsi nikah di Malaysia dan kritikan yang bakal diterima ==

1) Lelaki Muda, Wanita Tua -
- Dah tua xsedar diri, macam dh takde lelaki lain (Perempuan)
- Muda pun berkenan kat org tua, buta mata ke? macam la takde wanita muda nak dibuat bini (lelaki)

2) Lelaki Tua, Wanita Muda -
- Yang tua gak dia berkenan, mcm xde lelaki muda. Ni Mesti kes nak harta pusaka ni (Perempuan)
- Dasar miang dan gatal. Asal nampak dahi licin jer laju nak buat bini (Lelaki)

3) Si Lelaki Duda atau Si Wanita Janda
- Dah macam takde lelaki bujang kau nak buat suami. duda gak yang dicari (perempuan)
- Bodoh betol bujang hensem bergaya nak kawin dengan janda. bangang ke ape.

4) Pasangan Sebaya
- Elok Biar perempuan lagi muda. Tak beberapa bagus nikah sebaya ni

5) Suami Orang
- Ni perampas. wanita amcam ni tak guna memporak perandakan rumah tangga orang.
-dia tak faham ke perasaan kaum dia sendiri? dah macam takde lelaki bujang nak dibuat suami

6) Nikah Awal
- Muda lagi nak menikah, ni konfem ada kes. mampu ke nak sara hidup anak orang & menjalankan tanggungjawab?
- Konfem tak lama menikah, sikit lagi bercerai la. Tak Percaya kita tunggu

7) Nikah Lambat
- Tu la, memilih sangat. Mana la nak kawin. Patut pun tak laku


*Kesimpulan mulut bangsa melayu bab nikah memang ada kecelakaan disana. tak suka tengok orang bahagia.
Mungkin mereka lebih rela lihat scandal, bersekedudukan, lahirkan anak haram dari buat benda halal
walaupun bukan semua, kumpulanminoriti ni la perosak masyarakat
Barakallah untuk mereka yang bernikah dari MS

Sumber : MalaysianSarcasm

[Share Artikel ini di Facebook / Twitter]
* Jika anda merasakan entri ini bermanfaat dan sangat syok untuk dikongsi, berkongsilah dengan teman yang lain di Facebook menggunakan fbShare atau ShareThis di atas.

Followers

Follow by Email

Ini Link saya

belog saya

Popular Posts

FEEDJIT Live Traffic Feed