Friday, February 20, 2009

Kenapa Dengan Facebook?

Siapa kenal facebook?
facebook adalah program yg dilancarkan oleh Mark Zukerberg yang lahir 14 Mei 1984.
beliau meluncurkan dari biliknya di Harvard , 4 Feb 2004..
beliau merupakan programmer US yang aktif dengan pemuda yahudi berbakat dengan nama Alpha Epsilon
Grup in bertujuan merapatkan ukhuwwah dikalangan Yahudi yang hebat untuk menguasai Kepemimpinan Yahudi Akan datang..
Mottonya : Tomorrow Jewish Leader are in our Chapter Today '
Grup ini aktif mempromosikan pemimpin bisnes,agamawan, pemerintah dll sesuai denga motto Nasional dan Patriotism Israel
tahun 2007, 24 oktober, kerana permintaan tinggi, MAcrk menjual sahamnya 1.6% ke Microsoft dengan nilai 240 dollar USD..

Jadi, bayangkan berapa banyak duit yg kita bagi dengan mengaktifkan akaun Facebook
( mmg akaun tak bayar ), tapi, iklan yang masuk tu meningkat harga

jadi, berpalinglah dari Facebook, carilah alternatif yang lain.
sumber : Majalah Sabili

* Saya memperoleh artikel ini dari seorang kenalan melalui e-mail...

Namun begitu setelah mendengar beberapa pendapat orang yang lebih berilmu, mereka berpendapat bahawa sumber2 tersebut kurang tepat dan ada kemungkinan sengaja direka...whose pun tak berapa pasti...

Maka whose berpendapat bahawa jika niat kita menyertai Facebook kerana hendak merapatkan Silaturrahim...apa la salahnyr kan...

Kata salah seorang kenalan whose, "Facebook boleh menemukan rakan2 yang telah lama terpisah"....kalau whose join facebook okey ker?

17 comments:

Anonymous said...

biar btul.......
smpi thap mcm g 2 thap vision dorang.....
melalui intrnet pn leh wat......
so, dripda kte support facebook,
untuk naikkan harga iklan......
baik kte klik iklan kt web ney.....
bleh tlong2 sesama islam.......
huhuhuhu

cuitnazz said...

Hu hu .. sebenarnya bukan facebook jer.. jgn lupa google ngan blogger jugek suku sakat diorang ni punya...

suezensuzanna said...

hurm......

A j u E said...

Guna blogger ni pon kira contribute gak tuk certain jews

tp xkan nak stop bloggingkan?hehehe
nak kena beli hosting sendiri la gamaknya

huhuhuh

zimie said...

betul tu whose..
betul ckp blogger2 yg dlm komen ni
kalo camtu, baik kiter tutup jer blog kiter nih..
tapi, sian lak kat NUFNANG kiter tu ek..

Naz said...

n3 yg bagus. takkan nak stop guna semua. aku rasa, mana yg menguntungkan kita, kita ambil. contoh blogspot, kita boleh gunakan media ni untuk sebarkan kesucian Islam. Mcm facebook, aku x pernah guna.

alessandra said...

ya..
sy sokong statement ni.
dr support fc neh..
bek support bnda len lg bgus..
huu

ab geldofg said...

bgus infor ko

Mak Su said...

maksu masuk facebook, kengkawanlah, sibuk suruh join. tapi maksu masuk adalah 2, 3 bulan sekali. feeling macam tak best dan rasa leceh.

dr_wahida said...

pendapat saya, guna apa yg boleh membawa faedah..kalau nak kira semua pon kita agak bergantung termasukla ubat2an..tapi macam fb tu saya masuk sehari je..pastu malas. so..mane yg bole stop tu stop la. blog nih kalo bole contribute faedah pada diri kita cont jek./

philoColy said...

after reading all those comment,i got no comment..
haha..

ade kbaikn n kburukan,
what 2 do,tech sume org nk gne..

Jibek said...

saya tak pakai facebook :)
tapi saya pakai myspace.
jadi,saya nak tahu pasal myspace pulak.

AKURO SAN said...

saya mmg pengguna facebook... malah ramai rakan institusi saya yg ada fb... termasuk dekan institusi saya pun ada fb gak... huhu... mcm mana nak boikot klu cam tu ? huhu...

kadang2 terasa sempit juga dunia ni... yahudi dimana-mana.. huhu..

hysMan.. said...

thanx for da info..
baru tau nih..

oh tidakkkkk....
akan ku tutup facebook ku...
tapi kalu fb ok lagi la..
kalu nak stop blogging camne whose???
oh tidakkkkk...
kenapa yahudi laknatullah tu menguasai semua...
makanan aku da boikot,produk aku da boikot..suma aku da boikot tinggal hal2 networking je blom...
ape perlu aku lakukan.......

camne plak dgn friendster whose??

nonna manis said...

aku pown penah bace mengenai fb
cume aku x de akuan facebbook..
bagi aku...kalu leh elak bek kite elakkn la.gunakan facebook ni

Gukita said...

Bagi saya, kalau ianya berguna untuk kebaikan, maka gunalah.. Jika terlalu banyak masa dihabiskan didepan Facebook tuh, baik buka Qur'an... banyak menafaatnya

prasasti_puteri said...

~hehe...~
~blm jd pengguna fcebook lg...~

Followers

Follow by Email

Ini Link saya

belog saya

Popular Posts

FEEDJIT Live Traffic Feed